Tervetuloa sukeltamaan kevään energioihin!

Hahkialan Uiskola 19.–21.5.2023
Viittakiventie 75, 14700 Hauho
Retriitin hinta 457 € / hlö
sis. majoitus kahden hengen huoneissa, ateriat, sauna ja ohjelma (lisämaksusta yhden hengen huone)

Valoisalla joogaretriitillä inspiroidumme kevään energioista monipuolisten joogaharjoitusten avulla. Luvassa on sekä puhdistavaa ja energisoivaa flowjoogaa että palauttavaa ja rentouttavaa yinjoogaa.

Perjantai-iltamme päättyy yhteiseen äänimaljarentoutukseen ja lauantai-illalle sinulla on mahdollisuus varata henkilökohtainen äänimaljahieronta (erillismaksu 35 €). Lauantai-iltana lämpenee myös upea kelluva sauna ja aidosta Chymoksen vanhasta viinitynnyristä valmistettu iso palju.

Aikaa on varattu myös luonnossa liikkumiselle, vapaalle ajatusten vaihdolle ja levolle. Kaikki retriittiohjelma on vapaaehtoista eli halutessasi voit lisätä lepohetkiä viikonloppuusi jättämällä harjoituksia väliin.

Ohjelma

Perjantai
15.00 Tervetuloa! Smoothie ja majoittuminen
16.00 Slow Flow + Yin: puuelementti
18.30 Illallinen
21.00 Äänimaljarentoutus

Lauantai
08.00 Flowjooga: detox
10.00 Aamiainen
11.30 Luento: Kevään elementit
13.00 Lounas
15.30 Yintonics: tunteet
18.00 Illallinen
Vapaata ohjelmaa: ulkoilua, lepäilyä, saunomista, paljussa rentoutumista ym.

Sunnuntai
08.00 Flowjooga: Shakti
09.30 Aamiainen
10.30 Workshop: Keväinen metsä
12.00 Lounas
13.00 Hyvää kotimatkaa!

Luotsinasi retriitillä toimii joogaopettaja Kirsi Helstelä.

Kysy lisää ja varaa paikkasi viesti@valoisasali.fi.
Sitovat ilmoittautumiset 17.4.2023 mennessä. Maksun eräpäivä on retriitin jälkeen.

""

Hahkialan Uiskola

Uiskola sijaitsee Hauholla luonnon keskellä kauniilla harjulla ja Uiskosalista onkin henkeäsalpaavat näkymät Kirrisen järvelle. Arkkitehtuuriltaan Uiskola edustaa 1950-1960-lukua, mikä näkyy myös sisustuksessa lasiverannan Kupla-valaisimia myöden. Kaikissa Uiskolan huoneissa on omat WC- ja suihkutilat.

Jooga rantautui Suomeen ja Uiskolaan – silloiseen Viittakiven opistoon – jo 60-luvulla. Ihanan historiallisen lisämausteensa retriitille antaa tietoisuus siitä, että joogaamme samassa salissa ensimmäisten suomalaisten joogien kanssa. Katso videoklippi Ylen Arkistosta.

Lisää historiaa

Uiskolan tarina ulottuu vuosikymmenten taa. Uiskola kuului Hahkialan Kartanolle aina vuoteen 1948 saakka, milloin silloinen pehtoori sai Uiskolan maa-alueen itselleen eläköitymislahjana. Pehtoori Haukkamaa rakensi maa-alueelle täysihoitolan ja nimesi sen Haukkalinnaksi.  Vuonna 1951 pehtoori myi Haukkalinnan Kristillis-yhteiskunnalliselle Työkeskusliitolle, nykyiselle Suomen Setlementtiliitto ry:lle. Kauppaan kuului muutama kymmen natisevaa sänkyä sekä komea, mutta vikuri työhevonen, Tarmo. Työkeskusliitto alkoi heti ensimmäisenä kesänä 1951 remontoida Uiskolaa arkkitehdin avustuksella. Samalla Haukkalinnan nimestä järjestettiin kilpailu, jonka myötä paikka ristittiin Viittakiveksi. Viittakiven kansanopistossa järjestettiin kielikursseja, seminaareja ja joogakursseja. Samalla Hauho muuttui varsin kansainväliseksi paikkakunnaksi!

Aikaa kului ja seuraava iso murros Viittakiven elämään tuli vuonna 2007. Silloin Hahkialan Kartanon nykyinen omistaja osti Viittakiven kansanopiston ja liitti sen jälleen osaksi Hahkialaa. Opiston 1950- ja 1970-luvun rakennukset peruskorjattiin ja remontointiin pieteetillä sen ajan henkeen sopiviksi. Samalla ympäröivän Uiskosuon reuna ja villiintynyt puutarha maisemoitiin. Uiskola avattiin uudistettuna 2010.

Kiinnostuneet voivat perehtyä Uiskolan historiaan lähemmin tutustumalla Elvi Saaren omaelämänkertaan Ei minulta mitään puutu ­– Elämäni viittakiviä (WSOY 1985).

Jooga kotiutui Viittakiveen mielenkiintoista tietä. 1950-luvun lopulla intialainen Dhiren Datta tuli Viittakiveen opettamaan sosiologiaa. Datta oli myös intohimoinen joogi. Mahatma Gandhin ystävä ja taistelutoveri Datta vietti vankilassa kaksi vuotta ja tutustui tuona aikana joogaan. Vuonna 1967 intialainen joogaopettaja Roshan Lal teki Suomen televisiolle joogaohjelman ja halusi samalla tulla käymään Viittakivessä. Vierailun seurauksena Viittakivessä alettiin järjestää muutamia joogakursseja vuosittain. Toiminta hiljeni vasta Suomen joogaopiston perustamisen myötä 1970-luvun puolivälissä.