Brasilialaisten tanssien – kuten samban, funkin ja afron – kiehtoviin rytmeihin meidät johdattaa upea Anne Nevalainen-Silva. Nämä workshopit on tarkoitettu sambaajille, joilla on jo hieman kokemusta brasilialaisista tansseista.

Workshop-aikataulu

7.9. Afro Brasileiro 3 h
12.10. Samba Brasileiro 3 h
23.11. Funk Brasileiro 3 h

Afro Brasileiro

Brasilialainen afro on pehmeää ja kokonaisvaltaista tanssia joka kehittää voimaa, kuntoa ja kehonhallintaa erinomaisesti! Afroa tanssimalla saat irroteltua jumiutuneet niska-hartiaseudun lihakset vetreiksi ja tyhjennettyä myös tehokkaasti ajatukset arjen kiireistä. Brasilialaista afroa tanssitaan moniin erilaisiin tempoihin hitaasta Ilê Aiyêsta nopeaan Timbaladaan, Orixá -rytmeihin ja vauhdikkaisiin perkussioihin. Tässä workshopissa näet kattavan läpileikkauksen siitä mitä brasilialainen afro on, miten sitä tanssitaan ja opit myös miten afro on vaikuttanut muun muassa samban liikekieleen ja kehitykseen. Tanssin lisäksi opit myös paljon kiinnostavaa asiaa brasilialaisen afron ja samban historiasta, Orixoista, brasilialaisista afrokouluista ja afrokulttuurista tanssin taustalla.

Workshop käynnistyy perusteellisella alkulämmittelyllä jonka jälkeen tutustumme tärkeimpiin brasilialaisen afron alalajeihin ja niihin kuuluvaan musiikkiin. Teemme paljon liikkeiden toistoja jotta liikekieli tulee tutuksi ja lopuksi yhdistämme opittuja liikkeitä helpoiksi koreografioiksi. Tanssimme paljain jaloin ja rennoissa treenivaatteissa. Muista myös juomapullo, sillä tässä workshopissa hiki taatusti lentää!

Samba Brasileiro

Tämä workshop on mainio tehopaketti sinulle joka haluat päästä tiiviissä tahdissa treenaamaan samban tekniikkaa, oppimaan hauskoja lyhyitä askelyhdistelmiä ja saada lisää varmuutta, sujuvuutta ja liikevalikoimaa omaan tanssiisi! Workshop käynnistyy tehokkaalla alkulämmittelyllä josta siirrytään harjoittelemaan samban tekniikan eri osa-alueita kuten lantion ja rintarangan käyttöä, kävelyitä, poseerauksia, käsien liikkeitä sekä samban perusaskelta samba no pé:ta. Kun kroppa on lämmennyt ja tekniikat alkavat sujua, siirrymme treenaamaan erilaisia sambassa käytettäviä kikkailuja ja lyhyitä askelyhdistelmiä. Teemme runsaasti toistoja ja pyrimme löytämään askeliin flowta, sulavuutta ja tekemisen varmuutta. Lopuksi siirrymme harjoittelemaan improvisaatiota ja tanssimme vapaata sambaa tykittävän rumpumusiikin tahdissa. Pääset kehittämään omaa ilmaisua, kuuntelemaan erilaisia rytmikuvioita ja tanssimaan monipuolisia breikkejä.

Tämä avoimen tason workshop sopii parhaiten tanssijoille joilla on samban perusasiat jo kutakuinkin hallussa ja samba no pé sujuu ainakin hitaaseen tempoon. Mukaan voi kuitenkin tulla treenaamaan vähän vähemmälläkin kokemuksella, jos intoa riittää, sillä teemme paljon tekniikkaa ja vapaata tanssia, jossa tanssit omalla tyylilläsi ja opit niitä asioita mitä et vielä osaa! Tanssimme aluksi tossuissa ja sitten korkkareissa (plataformat tai lattarikengät). Voit kuitenkin tanssia koko workshopin myös lenkkareissa, jos korkkaritanssi tuntuu vielä vaikealta. Muista myös vesipullo, sillä tässä workshopissa hiki virtaa!

Funk Brasileiro

Brasilialainen funk on Rion slummeissa syntynyt musiikki- ja katutanssigenre jonka alle kuuluu nykyään paljonkin eri alalajeja ja tyylisuuntia. Käymme tämän kolmetuntisen workshopin aikana läpi brasilialaisen funkin kehityskaarta aina sen alkutaipaleista tähän päivään saakka ja tutustumme mm. perinteiseen Funk Cariocaan sekä uudempiin tyylisuuntiin: Passinhoon, Commercial Funkiin ja Bregaan. Tässä avoimen tason workshopissa pääset opettelemaan monenlaisia tanssitekniikoita joissa reisilihakset ja keskivartalo pääsevät töihin ja takamus heilumaan! Opit paljon funkin eri alalajeille tyypillisiä liikkeitä ja pääset tanssimaan hauskoja, mukaansatempaavia ja taatusti hien pintaan nostattavia koreografioita. Perää keinuttava tanssi ja tuhdilla biitillä varustettu brassimusiikki saa taatusti lanteet liikkeelle ja naurun raikamaan!

Hinta

3 h -workshopit 48 € / krt

Nappaa paikkasi varauskalenteristamme