Flowjooga on dynaamista voimajoogaa, jossa asanat vaihtuvat toiseen muodostaen virtaavia liikesarjoja. Innostavaa, voimistavaa ja voimauttavaa!

Parhaimmillaan flowjooga on liikemeditaatiota.

Vinyasa flowjooga pohjautuu intialaiseen hathajoogaperinteeseen, kuten suurin osa länsimaissa harjoitettavista joogamuodoista. Samaan hathajoogaryhmään kuuluvat muiden muassa ashtanga vinyasa -jooga, kundaliinijooga ja iyengarjooga. Kaikissa näissä joogamuodoissa seurataan kahdeksan (ashtanga) haaraista joogapolkua. Yksi polun haaroista on asanaharjoitus (jooga-asento), johon on helppo tutustua ohjatulla joogatunnilla. Asanan lisäksi flowtunneilla tehdään lyhyitä hengitys (pranayama)- ja meditaatioharjoituksia. Joogaperinteen lisäksi flowjoogaharjoituksessa huomioidaan nykypäivän anatomiatietämys. Tunnit ovat vaihtelevia, luovia ja monipuolisia. Fyysisen harjoituksen lomassa tutustutaan joogiseen elämäntapaan ja filosofiaan.

Dynaaminen harjoitus kehittää monipuolisesti voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa.

Sana vinyasa tarkoittaa hengityksen yhdistämistä liikkeeseen. Flowtunnilla asanat vaihtuvat hengityksen tahdissa helppojen koreografioiden mukaan. Koreografiat taas vaihtelevat tunnin teeman mukaan ja tavallisesti samaa koreografiaa tehdään useita kertoja, jotta liikkeet tulevat tutuiksi. Dynaaminen harjoitus kehittää monipuolisesti voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Tunnin alussa ajatukset käännetään itseen ja keskitytään hengitykseen. Lempeiden kehoa lämmittävien ja avaavien liikkeiden jälkeen tehdään asanasarjoja ensin seisten ja sitten istuen. Sarjat sisältävät eteen- ja taaksetaivutuksia sekä kiertoja. Voima ja liikkuvuus lisääntyvät vähitellen niin ala-, ylä- kuin keskivartalossa. Tunnin loppua kohden vauhti hidastuu ja päättyy aina loppurentoutukseen savasanassa eli asennossa, jossa voi hellittää täydellisesti.

Joogassa ei keskitytä vain fyysiseen kehoon, vaan ihminen huomioidaan kokonaisuutena. Harjoituksella muun muassa lisätään pranan (elinvoima) määrää itsessä. Joogan avulla tavoitellaan paitsi tervettä ja elinvoimaista kehoa niin tasapainoista mieltä, myötätuntoisempaa sydäntä, ikiaikaisen viisauden ymmärtämistä ja onnellista elämää.

Noin kuukauden välein uudistuvat tunnit ovat perustasoa, joten voit hypätä mukaan milloin vain.

Varusteiksi tarvitset joustavat liikuntavaatteet ja joogamaton. Lisäksi voit halutessasi ottaa mukaasi oman bolsterin, 2 blokkia ja joogavyön.

Viikkotunnit ja kurssit

Ajankohtaista-sivustolta löydät aina tiedot viimeisimmistä kursseistamme. Lisäksi liittymällä Valoisaan piiriin, saat kaikki tiedot omaan sähköpostiisi ensimmäisten joukossa. Tilaa uutiskirje täältä.