Olen Kirsi, Valoisan salin yrittäjä, joogaopettaja (flowjooga, yinjooga, ilmajooga) sekä Latinohips- ja stepaerobic-ohjaaja. Olen myös Grupo Luminoson pääohjaaja ja koreografi. Päivätyöni on Suomen Kansallisteatterissa viestinnän tuottajana.

Tanssi ja monipuolinen liikunta ovat aina olleet osa elämääni aina kansantanhuista ja jazztanssista brasilialaisiin tansseihin. Viimeisimpänä ihastuksinani ovat salsa ja bachata. Olen myös ohjannut ryhmäliikuntaa lukiotytöstä saakka. Aloitin karatetuntien ja erilaisten aerobictuntien ohjaamisesta. Aerobictuntini muuttuivat koko ajan koreografisempaan suuntaan ja jossain vaiheessa vaihtuivat Sambic-tanssiliikuntatunneiksi. Valoisan salin perustamisen myötä brasilialaisiin tansseihin keskittyvä Sambic vaihtui Latinohipsiin, jonka tanssivalikoima on kattaa koko Latinalaisen Amerikan tanssiperinteen urbaania latinopoppia unohtamatta. Tanssi merkitsee minulle iloa, itseilmaisua, yhteisöllisyyttä ja hyvänmielen liikuntaa. Minulle tanssi on myös liikemeditaatiota, syvää yhteyttä itseen ja ikiaikaisiin perinteisiin – ihminen on aina tanssinut!

Filosofiset kysymykset ovat kiehtoneet minua teini-iästä saakka ja maailmankatsomukseni on alusta lähtien ollut avara: minua ovat inspiroineet niin maailman uskonnot, klassinen filosofia kuin tiede ja taide. Jooga tuli pysyvästi osaksi elämääni 2000-luvun alussa, kun hain apua kipeytyneeseen selkääni. Hathajooga vakuutti minut kokonaisvaltaisella ihmiskäsityksellään ja janosin lisää oppia. Lopulta valmistuin joogaopettajaksi Villa Mandalasta 2014, yinjoogaopettajaksi 2020 ja ilmajoogaopettajaksi 2021. Olen myös koulutettu sointukylpyohjaaja ja äänimaljarentoutuksen asiantuntija, sillä suoritin viimeisen Peter Hess -äänimaljarentoutusmetodin moduulin syksyllä 2023. Kesällä 2023 aloitin Villa Mandalassa joogaterapiaopinnot.

Joogaa voi aina oppia lisää ja aiheeseen voi sukeltaa monesta eri näkökulmasta. Joogaopettajana olen ehdoton siinä, etten ole ehdoton: jokainen meistä tulee joogamatolle eri elämäntilanteesta ja todellisuudesta – ja se on huomioitava. Haluan tarjota erilaisia työkaluja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, esitellä vaihtoehtoja, joiden pohjalta kukin voi tehdä omat valintansa ja päätelmänsä. Haluan avata näkökulmia kysymyksiin ihmisyydestä ja universumista, olla parhaani mukaan tukena joogan tiellä sekä kasvaa itse joogina ja joogaopettajana.