Valoisan salin esiintyvä tanssiryhmä

Sytytkö latinotansseista ja -musiikista? Nautitko esiintymisestä ja tanssikoreografioiden harjoittelemisesta? Haaveiletko upeista esiintymisasuista? Yhdessä tekemisen riemusta? Jos vastasit kyllä, tule mukaan Grupo Luminosoon, valovoimaiseen tanssiryhmään.

Rytmejä Brasiliasta ja Caribian meren alueelta

Grupo Luminoson juuret ovat brasilialaisessa ja caribialaisessa musiikissa ja kulttuurissa. Esiintymiskoreografioita tehdään niin perinteiseen ja alkuvoimaiseen tanssikulttuuriin nojautuen kuin urbaaneja tyylisuuntauksia villisti fuusioiden. Mukana kattauksessa on ainakin sambaa, salsaa ja bachataa sekä baile funkia, latinopoppia ja axéta – uusinta uutta listojen kärjestä, retroa 70-luvulta ja kaikkea siltä väliltä!

Yhteisön voima

Grupo Luminoso on enemmän kuin tanssiryhmä. Se on yhteisö, joka toteuttaa tanssiunelmiaan yhdessä – ilon ja valon kautta. Ryhmäläisten tavoitteina on kehittyä tanssijoina ja esiintyjinä, mutta ryppyotsainen nipottaminen ei kuulu Luminoson toimintatapoihin. Kaiken ikäiset, kokoiset ja taitoiset tanssijat ovat Grupon voima ja ylpeys. Tärkeintä on tanssin ilo, harjoitteluun sitoutuminen ja yhdessä tekeminen. Kun jokainen saa loistaa omana itsenään, tuloksena on valovoimainen jengi!

Harjoitukset ja esiintymiset

Ryhmä harjoittelee kerran viikossa Valoisalla salilla. Tarvittaessa harjoituksia voi olla useamminkin. Osallistumme vuosittain ainakin Helsinki Samba Carnaval ja Riihimäki Pride -tapahtumiin, Lempi-festivaaleille sekä muihin juhliin ja tilaisuuksiin, joihin meitä pyydetään mukaan.

Harjoitukset

Pe klo 19.00–20.15

Danças Brasileiro -workshopsarja

Brasilialaisten tanssien suvereeni taituri Anne Nevalainen-Silva opettaa Luminosolle afroa, funkia ja sambaa monissa eri muodoissaan – upeaa! Koreografioita ja tekniikkaa opetellaan sekä workshopeissa että perjantain tunneilla. Saat parhaan tehon irti Annen vertaansa vailla olevasta opetuksesta osallistumalla kaikkiin workshopeihin. Jos pystyt osallistumaan vain osaan, niin valitse mahdollisimman paljon koreografiaharjoituksia.

18.11. Funk Brasileiro 2 h + Grupo Luminoso: koreografiaharjoitus 2 h
16.12. Samba Brasileiro 2 h + Grupo Luminoso: koreografiaharjoitus 2 h
27.1. Afro Brasileiro 2 h + Grupo Luminoso: koreografiaharjoitus 2 h
2.3. Samba Brasileiro 2 h + Grupo Luminoso: koreografiaharjoitus 2 h
13.4. Funk Brasileiro 2 h + Grupo Luminoso: koreografiaharjoitus 2 h

Grupo Luminoso -hinnat

140 € / Syyskausi 31.7.–17.12.2023 (sis. 20 krt)
140 € / Kevätkausi 5.1.–31.5. (sis. 20 krt), tunteja ei ole pitkäperjantaina 29.3., eikä Kirsin 50-vuotispäivänä 5.4.
24 € / workshop, 60 € / 3 x workhop, 120 € / 6 x workhop

Tarvittaessa viikkotunnin voi korvata saman viikon Latinohips-, kuntotanssi-, tanssiteema- tai biletanssitunnilla.

Ohjaajat

Ryhmän vastuuohjaaja ja pääkoreografi on Kirsi Helstelä. Ohjaajina, koreografeina ja koordinaattoreina toimivat myös Hanna Hänninen ja Sari Lapiolahti.

Kysy lisää Kirsiltä (s-posti kirsi@valoisasali.fi, whatsapp +358 500 180762) ja ilmoittaudu mukaan varauskalenterissa.