Pilates on keskivartalon hallintaa kehittävä liikuntamuoto, jossa tärkeää on mm. hengittäminen, keskittyminen ja keskustan eli syvän ydintuen löytäminen.

Valoisan salin kolmen tunnin workshop on tarkoitettu kaikille pilateksesta kiinnostuneille. Työpajassa tutustutaan BASI Pilatekseen matolla ja hyödyntäen pehmeää pilatespalloa. Workshop sisältää teoriaa sekä kaksi 45 min harjoitusta. Workshopit ohjaa upea Leena Syrjälä.

BASI Pilates on 30 vuotta vanha pilateksen tyylisuunta, jonka on perustanut Rael Isacowitz. BASI tulee sanoista Body Arts and Science International, ja BASI onkin nimensä mukaan yhdistelmä esteettistä liikettä ja tieteellisesti perusteltua kehonhallintaharjoittelua. Kyseessä on suuri kansainvälinen koulutusorganisaatio, jonka päämaja sijaitsee Californiassa. BASI Pilatesohjaajat ovat kansainvälisesti tunnustettuja alan ammattilaisia.

BASI Pilateksesta erityisen tekee se, miten yhdistämme pilatesperinteen ja nykypäivän ymmärryksen ihmiskehon toiminnasta. Rael on BASI pilatesmetodia luodessaan säilyttänyt suuren osan Joseph Pilateksen liikerepertuaarista, vaikkakin joidenkin liikkeiden suoritustekniikkaa on sittemmin hieman modifioitu. BASI:ssa pilatesliikkeillä on selkeä kaunis tunnistettava muoto ja tuntien rakenne noudattaa joustavasti Raelin luomaa BASI Pilates Block Systeemiä. Tunnistat BASI Pilateksen tyylisuunnan harjoittelet sitten Turussa tai Cap kaupungissa.

BASI Pilates Block System on pilatesliikkeiden arkistointimenetelmä. Rael Isacowitz on jakanut pilatesliikkeet osioihin eli blockeihin, joita ovat mm. Abdominals, Spinal Articulation, Bridging, Lateral Flexion / Rotation sekä Back Extension. BASI Pilates ohjaajat käyttävät blockisysteemiä rakentaessaan tuntikoreografioita. Blockisysteemin avulla tunneista tulee monipuolisia koko kehon harjoituksia, joissa on selkeä tunnistettava rakenne. BASI Pilatesta voi harjoitella ryhmässä, pienryhmässä sekä yksityistunneilla matolla tai BASI Systems Pilateslaitteilla. Pilateslaitteita ovat mm. Reformer, Wunda Chair, Cadillac sekä Ladder Barrel. Lue lisää BASI Pilateksesta

Milloin ja mitä maksaa?

La 21.9. ja 16.11. klo 10–13
48 € / krt – nappaa paikkasi varauskalenterista

""

Leena Syrjälä

Leena Syrjälä on fysioterapeutti, pilatesopettaja- ja kouluttaja sekä joogaopettaja Turusta. Hän on toinen BASI Pilates Academy – Turku sekä Oasis Pilates & Yoga studioiden omistajista ja perustajista. Leena ohjaa tällä hetkellä pääasiassa matto- ja laitepilatesta, raskaus- ja äitiyspilatesta sekä toimii myös BASI Pilates Comprehensive Teacher Training -koulutuksissa opettajana. Leena on koulutukseltaan KM ja liikunnan sekä terveystiedon aineenopettaja. Lisäksi hän on valmistunut fysioterapeutiksi Helsingin Metropoliasta. BASI Pilatesta Leena on opiskellut Master 2 -tasolle saakka ja lisäksi hän on aiemmin tehnyt PilatesHealth opintokokonaisuuden Suomen Terveysliikuntainstituutissa sekä Reformer -ohjaajakoulutuksen Somatic Studiolla. Pilateksessa Leenaa ihastuttaa erityisesti harjoittelun kokonaisvaltaisuus ja sen hyvää tekevät vaikutukset niin keholle kuin mielelle. Leenan mielestä pilatesharjoittelusta on aina löydettävissä uusia ulottuvuuksia ja sen myötä niin lajista kuin harjoittelustakin voi innostua aina uudelleen ja uudelleen yhä syvemmin.