Kesän kohokohta on aina Helsingin sambakarnevaalit, joita vietetään tänäkin vuonna kesäkuussa 3.–9.6.2024. Karnevaalikulkue on lauantaina 8.6. Me riihimäkeläiset tanssimme tänä vuonna Tanssikoulu Milagren kulkueessa – tule mukaan!

Karnevaalien osallistumismaksu on 90 €. Summa sisältää Suomen sambakoulujen liitolle maksettavan osallistumismaksun ja Tanssikoulu Milagren järjestelykustannukset. Lisäksi kukin maksaa itse omat asunsa. Koreografioita harjoitellaan Valoisa salin tanssitunteilla ja niihin voi käyttää tavallista Kymppikorttia.

Karnevaalitanssit

Milagren kulkueessa musiikkina soivat vauhdikkaat ja tunnetut brasilialaiset sambat sekä mukaansatempaava batucada. Musiikki soitetaan laadukkailla ja tehokkailla äänentoistolaitteilla ääniautosta. Kukin ryhmä tanssii omalla tyylillään. Valoisan salin ryhmän koreografioista vastaavat Kirsi Helstelä ja Hanna Hänninen ja mukana on myös vapaata tanssia. Tansseja harjoitellaan satunnaisesti kevätkauden aikana Valoisan salin tanssitunneilla ja tehotreenit Tanssiteematunneilla alkavat keskiviikkona 17.4. Karnevaalisamban harjoittelulla ja jatkuvat karnevaaleille saakka koreografioiden merkeissä.

Kirsi ja Hanna vinkkaavat aina yhteisessä Karnevaalitapahtumassamme, kun tansseja harjoitellaan millä tahansa tunnilla. Liity Valoisan salin karnevaalitapahtumaan Facebookissa.

Karnevaaliasut

Karnevaaleihin valmistautuminen alkaa heti alkuvuodesta asujen suunnittelulla ja valmistamisella.

Asuvaihtoehtoja tulee kaksi:
1) Panosta näyttävään hapsuasuun ja sulkapäähineeseen – käytä aikaa ja rahaa karnevaaliunelmaasi. Luvassa on punaista ja kultaa hehkuva yksi- tai kaksiosainen hapsuasu, sulkapäähine ja yhtenäiset korut. Kengiksi sopivat joko kultaiset tai punaiset korkea- tai matalakorkoiset kengät tai tossut.
2) Ota rennosti ihanassa mekossa – olennaisinta karnevaalitunnelmassa on tanssi, musiikki ja upea jengi. Mekon malli päätetään maaliskuun loppuun mennessä.

Asuinfo pidetään perjantaina 12.1. klo 18.15 Valoisalla salilla – tervetuloa mukaan ideoimaan ja keskustelemaan!

Sambapäähineen valmistamiseen menee paljon aikaa, joten jos valitset ykkösvaihtoehdon, niin ilmoittaudu mukaan 14.1. mennessä. Jos valitset kakkosvaihtoehdon, ilmoittaudu mukaan 31.1. mennessä. Asuvalinta on sitova, sillä tilaamme päähineiden kehikot ja sulat sekä asujen hapsut jo tammikuussa.

Ilmoittaudu mukaan!

1) Täytä Milagren ilmoittautumislomake ja maksa 90 € osallistumismaksu Milagren ohjeiden mukaan. Ilmoita lomakkeella osallistuvasi Valoisan salin ryhmään.
2)
Kerro ilmoittautumisestasi myös Valoisalle salille sähköpostilla viesti@valoisasali.fi ja kerro samalla asuvalintasi, nimesi, puhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi. Näin saat varmasti kaikki karnevaaleihin liittyvät tiedot ja pysyt ajan tasalla.

Ilmoittautumiset ovat sitovia.

Lue lisää karnevaalisivustolta ja tutustu lähemmin Milagre-tanssikouluun.