MITÄ? Shakti* tarkoittaa ‘feminiiniä luovaa voimaa’ ja hindumytologian eri jumalattaria. Prana Beats tarkoittaa tanssin ja joogan yhdistävää koreografista harjoitusta, joka sopii kaikille. Tässä Mia Jokinivan luotsaamassa neljän kerran Prana Beats -sarjassa joogaat ja tanssit kaikken mahtavimpien shaktien johdolla. Liity mukaan herättämään modernit Saraswati, Lakshmi, Durga ja Kali vuorotellen eloon matollasi!

MITEN? Prana Beats -workshopeissa kanavoit shaktien energian musiikin rytmeissä joogan ja tanssin liikkeeksi, kehon mielikuvituksellisiksi muodoiksi, hengitykseksi ja luovaksi ääneksi/mantraksi. Jokainen workshop loppuu siihen, että tiivistät asanaharjoituksessa liikkelle laitetun villin energian viimein takaisin “pakettiin” ja suuntaat sen manifestointiin, joka liikuttaa shaktin voiman omaan elämääsi. Oletko valmis luomaan itsellesi jotakin uutta?

KENELLE? Näissä modernin shaktin työpajoissa emme perehdy perinteiseen joogafilosofiaan tai jumalatarmytologian tarinoihin pitkän kaavan mukaan. Sen sijaan Prana Beats -workshopeissa tempaudutaan keholliseen liikkeeseen ja musiikkiin shaktin ilmenemismuotoina. Nyt raikaa rock, hiphop, flamenco, reggae, ooppera-aariat, grunge ja funk!  Prana ja hiki virtaavat! Lanteet heiluvat! Biitit raikaavat! Tämä sopii kaikille irrottelusta kiinnostuneille.

EXCUSE ME, MIKÄ SHAKTI? *Śakti on etenkin Intian tantrisessa perinteessä voima, joka liikuttaa ymmärtämään todellisuuden nonduaalisti (ei-kahtia-jakavasti). Se on yhtaikaa feminiinin monet kasvot ja kehot: shakti on rakkautta, rajua energiaa, myötätuntoa, jaloa kuningatarvoimaa, leijonaemon kynsiä ja karjuntaa, alkukantainen synnytysvoima ja lempeän meditaation syvä syli. Shakti ylittää vastakohdat. Siksi shakti on kaikkea, mitä elämän luomiseen, ylläpitämiseen ja luodusta luopumiseen tarvitaan. Ja pian olet sinäkin!

WORKSHOP 1 / SARASWATIN SHAKTI FLOW – luojajumalatar ja energioiden virtaamisen valtiatar

Saraswati on luovan taiteilijuuden, musiikin, opintojen, opettamisen ja tiedon rakastamisen arkkityyppi. Hän on myös ilmaisun, luomisvoiman ja uuden synnyttämisen shakti*. Tässä harjoituksessa muutat Saraswatin shaktienergian musiikin rytmeissä eri tavoin asanaksi ja tanssiksi. Lopuksi teet manifestointimantroja ja Saraswatin siemen -meditaation.

Ti 12.3. klo 17.30–20.30
Kesto 3 h
20 min / Intro aiheeseen miniluentona
1h 45 min Prana Beats® joogan ja tanssin yhdistelmäharjoitus – sopii kaikille
10 min. Lyhyt tauko
35 min. Saraswatin manifestointimantrat ja Saraswatin siemen -meditaatio

WORKSHOP  2 / LAKSHMIN SHAKTI FLOW – kuningataräiti

Lakshmi on runsauden, hedelmällisyyden ja elämän ylläpitämisen arkkityyppi. Hän on myös ylevän naiseuden, kauneuden ja hyvän onnen shakti. Tässä harjoituksessa muutat Lakshmin shaktienergian musiikin rytmeissä eri tavoin asanaksi ja tanssiksi. Lopuksi teet manifestointimantroja ja Lakshmin lahja -meditaation.

Ti 28.5. klo 17.30–20.30
Kesto 3 h
20 min / Intro aiheeseen miniluentona
1h 45 min Prana Beats® joogan ja tanssin yhdistelmäharjoitus – sopii kaikille
10 min. Lyhyt tauko
35 min. Lakshmin manifestointimantrat ja Lakshmin lahja -meditaatio

WORKSHOP 3  / DURGAN SHAKTI FLOW – häikäisevä amatsoninainen, voittamaton soturitar, ensimmäinen feministi

Durga on luukova taistelijatar, ratkaisujen tekemisen ja oikeudenmukaisuuden puolustamisen arkkityyppi. Hän on myös voitokkuuden ja rohkeuden shakti. Tässä harjoituksessa muutat Durgan shaktienergian musiikin rytmeissä eri tavoin asanaksi ja tanssiksi. Lopuksi teet manifestointimantroja ja Durgan ratkaisu -meditaation.

Ti 6.8. klo 17.30 klo 17.30–20.30
Kesto 3 h
20 min / Intro aiheeseen miniluentona
1h 45 min Prana Beats® joogan ja tanssin yhdistelmäharjoitus – sopii kaikille
10 min. Lyhyt tauko
35 min. Durgan manifestointimantrat ja Durgan ratkaisu -meditaatio

Nappaa paikkasi varauskalenterista (55 € / workshop)

WORKSHOP 4 / KALIN SHAKTI FLOW – konfliktien ratkaisija, terminaattori, rauhan laskija

Kali on syklien päättämisen, irtipäästämisen ja keskeneräisen loppuun saattamisen arkkityyppi. Hän on myös rajojen puolustamisen, totuuden silmiin katsomisen, terveen aggression ja raivon (ja sen taltuttamisen) shakti*. Kali on valon ja varjon rajan vartija, eikä kukaan kävele Kalin yli! Tässä harjoituksessa muutat Kalin shaktienergian musiikin rytmeissä eri tavoin asanaksi ja tanssiksi. Lopuksi teet manifestointimantroja ja voimakkaan Kalin totuus -meditaation.

Päivämäärä vahvistetaan myöhemmin
Kesto 3 h
20 min / Intro aiheeseen miniluentona
1h 45 min Prana Beats® joogan ja tanssin yhdistelmäharjoitus – sopii kaikille
10 min. Lyhyt tauko
35 min. Kalin manifestointimantrat ja Kalin totuus -meditaatio. Koko Prana Beats -sarjaan yhteenkokoaminen Saraswatista Kaliin.

Mia Jokiniva

""

Kaikki PRANA BEATS® – Shakti REMIX x 4 -workshopit rautaisella ammattitaidolla ja inspiroivalla otteella ohjaa Mia Jokiniva, retriittikeskus Villa Mandalan toinen perustaja, kulttuuriantropologi, stressinhallinnan valmentaja ja joogaopettajakouluttaja, joka on työskennellyt liikunnan ja joogan ammattilaisena yli 20 vuotta.

Mian erityisiä jooga-intohimoja ovat mantrat, sanskrit, joogaterapia, sovellettu anatomia sekä joogafilosofian, tantran ja buddhalaisen filosofian opiskelu. Vaikka Mia nojaa työssään klassisen joogan eri perinteisiin, hänelle on tärkeää edistää myös biomekaniikan ja liikuntalääketieteen ymmärryksen tuomista joogan piiriin.

Asanapuolella Mia opettaa mieluiten koreografista, vahvaa vinyasaa ja yinjoogaa, joka ammentaa taolaisuudesta ja kiinalaisesta lääketieteestä.