Käykö mieli kierroksilla ja olo on kireä? Tuntuuko, etteivät rentoutusharjotukset tai perinteinen yin-jooga tuo helpotusta? Ahdistaako se, että taas ahistaa? Silloin tämä workshop on suunniteltu juuri sinulle. Ja vaikka rauhoittumisen perustaidot olisivat hyppysissä, Mielijoogaa tarjoaa kattavan paketin hermostoa rauhoittavia, yliherkkyyttä filtteröiviä ja tyyneyttä edistäviä työkaluja.

Mielijoogaa – irti huolista pohjaa tutkittuun tietoon ylivirittyneen ja hermostuneen mielen hoidosta joogan ja joogaterapian avulla. Outi Pikkuoksan luotsaamassa workshopissa saat tietoa, ymmärrystä ja käytännön harjoituksia, joita on helppoa soveltaa myös elävässä elämässä.

Päivän aika a käydään läpi ylivireyden ja ahdistuneisuuden taustalla olevia perusmekanismeja ja haetaan helpotusta mm. hengitys- ja liikeharjoitusten ja muiden kehollisten keinojen avulla. Mielijoogan juuret ovat joogan traditiossa ja oksat kurkottavat uusimpaan tutkimustietoon kokonaisvaltaisesta mielen hyvinvoinnista.

Outi Pikkuoksa

Outi on Villa Mandalasta valmistunut joogaopettaja ja joogaterapeutti, jonka rakkaus lajiin on syttynyt jo teini-iässä. Intohimo, uusien oivallusten tekeminen ja tiedon syventäminen jatkuvat edelleen, sillä joogan tarjoamat mahdollisuudet henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen ovat loputtomat, iästä ja kunnosta riippumatta.

Toiselta ammatiltaan Outi on psykologi ja on tutkinut ihmisen mieltä ja toimintaa lähes 30 vuoden ajan. Hän on hankkinut lisäkoulutusta neuropsykologiasta, ravitsemuspsykologiasta ja positiivisesta psykologiasta sekä kouluttautunut myös mm. elintapamuutosvalmentajaksi ja mindfulness-ohjaajaksi. Outin laaja-alainen ja kokonaisvaltainen ymmärrys ihmisen hyvinvoinnin eri osatekijöistä antaa vankan pohjan myös joogan keho-mieliyhteyden opettamiseen ja joogaterapiaan mielen hoidossa.

Joogaopettajana Outi on välitön, lämmin ja huumorintajuinen. Vinyasa flow-tunneilla Outi yhdistää joogan perinteitä ja uusia tuulia luovaksi, inspiroivaksi ja dynaamiseksi harjoitukseksi. Pääset haastamaan itseäsi ja oppimaan uutta anatomisesti turvallista linjausta painottavassa ohjauksessa. Restoratiivisilla Mielijooga-tunneilla tasapainoitetaan kehoa ja mieltä yhdistäen asanoita, keskittymis- ja hengitysharjoituksia, joilla on hoidollisesti vaikuttava tavoite esim. palautumisen, mielialan tai tunteiden säätelyn vahvistamiseen. Outi on kirjoittanut aiheesta myös käytännönläheisen kirjan: Mielijoogaa – Irti huolista, alakulosta ja kielteisistä ajatuksista (Atena 2022) – tutustu kirjaan.